KONSTRESA TILL BORÅS 21-22 maj 2016

En tidig lördag morgon i månaden maj hade ett 40-tal medlemmar bestämt sig för att resa till Borås. Målet för resan var den internationella Skulpturbiennalen 2016, som invigdes da­gen före vårt besök. Bredden på verken i årets biennal greppar över skulptur i klassisk trad­ition från 1960-talet via krigarskulpturen ”Herculine” från 2009 till ett nypro­ducerat vibrerande och dovt ljudande ljudkonstverk av konstnärsduon GideonssonLondré. Vi fick även uppleva utställningen ”No Limit” ett antal ”Street Art”-verk i stadsrummet som fascinerar. Vår vandring genom denna lysande konstutställning leddes av Lena, som entusiastisk och kunnigt lyfte fram ett representativt urval av konstverken. För att få veta vem konstnären är och namnet på verket, peka och klicka på bilderna ovan

Dagen i Borås inleddes på Textilmuseet, inrymt i en stilig funkisbyggnad som grenslar Viskan, och dess basutställning Textilchock, en utställning om textil i allmänhet, om de sömmerskor som arbetade inom textilindustrin och maskinerna. Dessutom Artist Textiles – from Picasso to Warhol, en utställning om textiler designade av konstnärer.

Borås var. för min del. en mycket positiv upplevelse som lockar till ett återbesök för att upp­täcka fler av skulpturerna samt inte minst Borås Konstmuseum och utställningen Screens & Mirrors som förtjänar en närläsning.

På söndagens hemresa besökte vi Gunillaberg, en 350 år gammal Karolinergård – nu ett all­konstverk i en klass för sig, skapat av den danske konstnären Tage Andersen. Makalöst, spek­takulärt, romantiskt och poetiskt! Lunchen var tillagad av mästaren själv.

Resan i sig var en mycket stimulerande totalupplevelse – varför inte att allkonstverk skapat av Helen Karlsson!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s