Om Västerås Konstförening

1980007

 Västerås Konstförening vill stimulera konstintresset och konstlivet i Västerås och dess närområde. Genom ett brett utbud med föredrag, debattkvällar, konstnärsträffar, ateljébesök, kurser och inte minst partners i trevligt umgänge. VKF gör en insats för att dra publik till Västerås Konstmuseums utställningar och till gallerier och andra utställningar i närområdet. Vi vill skapa kontaktytor mellan konstnärerna och konstpubliken men också i den offentliga debatten värna om kulturlivet i Västerås och Västmanland. Till vårt årliga medlemslotteri köper vi in verk på gallerier och utställare från hela Sverige men naturligt nog med dominans av verk av konstnärer från Västmanland och Mellansverige. 

Kontakta oss

Enklast kontaktar du någon i styrelsen. Adresslista finns under ”styrelsen 2015” upp till vänster på denna hemsida. Ge gärna kommentarer om de program vi haft och ge gärna tips om framtida programpunkter. Du kan även mejla på föreningens e-postadress vasteraskonstforening@hotmail.com .

Eftersom vi inte ställer ut konst i egen regi lönar det sig inte för konstnärer att skicka oss erbjudanden om utställningar.

Västerås Konstförening

721 87 Västerås

Besöksadress: Karlsgatan 2KRLSG 2

Telefon Konstmuseets besöksservice KRLSG 2: 021 – 39 32 22

Bli medlem

Skicka ett mejl till:  vasteraskonstforening@hotmail.com och betala sedan in medlemsavgiften på VKF:s PlusGiro 47 22 87 – 2. Glöm inte ange ”ny medlem 2015”, ditt namn, eventuell anhörigmedlems namn, adress, telefon och e-postadress på avin. Liksom eventuell värvares namn. Vi skickar e-brev som bekräftelse om du angett e-postadress. Årsavgiften 2015 200 kr för fullt betalande och 100 kr för studerande upp till 30 år, ger en lott i konstlotteriet. Årsavgiften för anhörig 50 kr berättigar till fullt deltagande i alla aktiviteter men inte i konstlotteriet. Värvar du en ny medlem får du en extra vinstchans i medlemslotteriet. Se till att din värvade medlem anger ”ny medlem” och ditt namn på sin avi. Varje medlem kan få max en extra lott.

VKF tackar sina sponsorer

 • Byggnads AB Mimer
 • Mälarenergi

samt bidragsgivaren

 • Västerås stad.

Våra medlemsförmåner:

 • Vinstchans i årets konstlotteri med hög vinstsumma – ca  113.000 kr 2011 och 135 000 kr 2012.
 • Möjlighet förvärva medlemsgrafik till fördelaktigt pris då detta erbjuds. Grafiska blad av KG Nilsson, Catharina Warme-Hellström och Mari Rantanen har erbjudits under de senaste fem åren.
 • Kortare och längre konstresor, ateljébesök, gallerirundor, konsthistoriekurser, föreläsningar, ”förträffar” och ”eftersitsar”, förhandsvisningar och vernissager på Västerås konstmuseum samt årsmöte.
 • Rabatter för medlemmar:
  Ekströms Konst – o. inramningsaffär, Köpmang.5, 10 % inramningar.
  Leanders antikvariat, Stora gatan 44 B, 10 %.
 • www.enjoyscandinavianart.com 10% på grafik som hämtas hos NoWait AB, Hylsvägen 4, Västerås Science Park. Ta kontakt via telefon eller mejl innan avhämtning.
 • Rabatterat pris på Sveriges största konsttidskrift Konstperspektiv.

 


 

Konstföreningen är medlem i

logo

 

Annonser

3 reaktioner till “Om Västerås Konstförening”

 1. Det här är en väldigt snygg och informativ webbsida Lars!
  Ju mer man ser den blir man glad för den är enkel att hitta i.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: